SJU Suceava dezminte că ar fi fost transferați pacienți către centrele universitare, pentru proceduri de angioplastie coronariană percutanată: Au fost efectuate 224 de astfel de proceduri în lunile februarie și martie


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean de Urgență Suceava a făcut, marți, precizări după ce în spațiul public au apărut opinii personale ale unor persoane fizice care au condus la derută și dezinformare privind activitatea din cadrul Compartimentului de Cardiologie intervențională.

Astfel, potrivit comunicatului SJU Suceava, de la 1 martie până în prezent nu au fost transferați pacienți către centrele universitare, pentru proceduri de angioplastie coronariană percutanată.

„Unitatea sanitară, prin personalul propriu a avut capacitatea de răspuns, pentru toți pacienții care ni s-au adresat, cu patologie specifică.  Prin urmare nu s-a înregistrat nici un transfer, de pacienți, cu astfel de patologie, spre centrele universitare”, se arată în comunicat.

Mai mult, se subliniat că statistic, la acest compartiment s-au efectuat pacienților în luna februarie 2023 – 109 proceduri și în luna martie 2023 –  115 proceduri, iar intervențiile au fost realizate cu profesionalism și promptitudine, predominant de  dr. Roberto Haret.   

„În acest context, unitatea sanitară se delimitează de conținutul și veridicitatea informațiilor redate de publicațiile locale și/sau diferite persoane fizice pe paginile de socializare, având în vedere că, în transmiterea de informații au prevalat opinii personale nedocumentate, care au condus la derută și dezinformare”, se menționează în comunicat.

Totodată, SJU Suceava arată că atribuțiile personalului medical, în speță cu competență în cardiologie intervențională, nu sunt stabilite unilateral prin impunerea conținutului fișelor de post așa cum eronat se pretinde în spațiul public și adaugă că reglementarea conținutului fișelor de post s-a făcut cu respectarea Codului Muncii.

„Acceptarea rigorilor legislative și a regulamentelor angajatorului precum și aplicarea acestora, de către cei doi colegi,(Laurian Blaga și Paul Turcoman n.r.) este salutară și de bun augur”, se subliniază în comunicat.

SJU Suceava mai arată că în perioada următoare, conducerea unității sanitară își propune să mărească echipa medicală în specialitatea cardiologiei intervenționale, atât prin cooptarea de noi medici cât și prin susținerea personalului propriu, în vederea dobândirii atestatelor / certificărilor specifice emise de CNCAN, necesare exercitării competenței, având în vedere că unul dintre colegi nu a promovat examenul pentru atestare/certificare, fiind în prezent în procedură de reevaluare.   


Intră acum și în grupul de