Terminalul 2 al Aeroportului Suceava va fi dat în funcțiune la începutul verii, se va extinde parcarea și se va începe proiectarea Terminalului 3 și a Terminalului cargo-vicepreședinte CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Vasile Tofan a declarat, marți, pentru News Bucovina, că Terminalul 2 al Aeroportului Suceava va fi dat în funcțiune la începutul verii.

„Terminalul 2 va fi finalizat la începutul verii, în luna iunie”, a spus Tofan care a precizat că au fost de executat lucrări complexe.

El a arătat că o problemă pentru constructorul care a preluat investiția după ce firma care câștigase inițial realizarea proiectului a dat faliment a fost că lucrările au fost întrerupte destul de multă vreme.

Tofan a mai spus că la sfârșitul anului trecut s-au schimbat și normativele de securitate, avertizare, PSI și s-au adus îmbunătățiri pe automatizare, fiind întârzieri de livrare a subansamblelor pe comandă din cauza crizei semiconductorilor.

Terminalul 2 al Aeroportului Suceava trebuia dat în folosință în urmă cu trei ani, dar firma care executa lucrarea a dat faliment și s-a reluat procedura de atribuire a contractului de execuție care a fost semnat în vara anului trecut, cu termen de finalizare luna martie 2023.

Vicepreședintele CJ Suceava a mai anunțat că în acest an se va realiza și Studiul de Fezabilitate și proiectarea Terminalului 3 și Terminalului cargo.

Mai mult, după sărbătorile pascale începe proiectul de drum perimetral, de închidere și a fost dat și ordin de începere pentru demolarea turnului de control vechi și a spațiilor administrative, zonă care va fi reamenajată.

Vasile Tofan a mai declarat că se va realiza și extinderea parcării care va rezolva în linii mari situația privind parcarea în zonă.


Intră acum și în grupul de