Ion Lungu și-a cerut scuze pentru modul cum s-a deszăpezit în municipiu după codul roșu de ninsori


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a cerut scuze, miercuri, pentru modul în care s-a deszăpezit în municipiul Suceava după ninsorile abundente de săptămâna trecută.

„Îmi cer scuze în fața sucevenilor pentru problemele cu intervenția la deszăpezire și la îngheț. A fost o situație neplăcută”, a spus Lungu.

El a arătat că nu era în municipiu în acea perioadă și că a rămas blocat în nămeți între Bacău și Roman și că a făcut 35 de kilometri în șapte ore.

Primarul a spus că nu se referă la perioada când a nins abundent și nu se putea interveni, ci a doua zi.

„Sunt supărat că a doua zi nu s-a intervenit cum trebuia. Sigur, firma care se ocupă de deszăpezire are contract în perioada 15 noiembrie-15 martie. Nu aici e problema, dar ei au apucat să demonteze acele utilaje care sunt multifuncționale. Iarna le pune lamă și le folosește pentru deszăpezire, iar vara le folosește la altele. A expirat perioada de vreme rece. Să fim realiști. Nimeni dintre noi nu credea că vine cod roșu de ninsori în luna aprilie”, a spus Ion Lungu.

El a arătat însă că nu a fost mulțumit de modul cum s-a intervenit și că i-a certat pe cei de la firma respectivă, menționând că și plata pentru aceste servicii va fi în concordanță cu ceea ce s-a prestat.

„Nu se plătește oricum. Ei sunt plătiți la numărul de străzi deszăpezite, la numărul de utilaje folosite, la numărul de basculante cărate cu zăpadă”, a menționat primarul.

Ion Lungu și-a cerut din nou scuze sucevenilor și și-a exprimat speranța că nu se va mai întâmpla așa ceva.


Intră acum și în grupul de