Ion Lungu vrea să introducă Suceava în rețeaua UNESCO Creative Cities


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că împreună cu directorul Muzeului Național al Bucovinei intenționează să depună o solicitare pentru ca municipiul Suceava să intre în rețeaua UNESCO Creative Cities.

El a spus că este un proiect care se derulează prin MAE și că se pot depune candidaturi în mai multe domenii, respectiv artizanat și arte tradiționale, media, film, design, gastronomie, literatură, muzică.

Primarul a anunțat că până în data de 2 mai va fi transmisă o scrisoare de intenție privind înscrierea municipiului Suceava în această competiție, iar apoi se va întocmi dosarul de candidatură.

„Am avut o discuție cu domnul Emil Ursu. Avem mai multe opțiuni pe artizanat și arte tradiționale, gastronomie, de nu chiar literatură, dar în colaborare cu Muzeul Național al Bucovinei”, a precizat Ion Lungu.

Creată în 2004, UNESCO Creative Cities Network (UCCN) încurajează cooperarea internațională între orașe ale lumii care investesc în cultură și creativitate ca acceleratori ai dezvoltării durabile. Prin șapte domenii creative – meșteșuguri și artă populară, design, film, gastronomie, literatură, arte media și muzică – orașele din rețea sunt inovatoare și strategice, cu o gamă largă de inițiative care au impact pozitiv economic, social, cultural și de mediu.

Împreună cu cele aproape 300 de orașe ale sale din întreaga lume, UCCN își propune să împlinească puterea de transformare a culturii și a creativității în construirea de orașe care sunt rezistente, durabile și pregătite pentru viitor, sprijinind astfel implementarea Agendei 2030 a ONU pentru Dezvoltare Durabilă la nivel local, se arată pe site-ul UNESCO.

Apelul pentru candidaturi UCCN 2023 este deschis orașelor din toate statele membre UNESCO și membri asociați, iar prin Cadrul de Cooperare specific pentru Apelul UCCN, UNESCO își continuă eforturile pentru a consolida reprezentarea geografică și diversitatea culturală a Rețelei de Orașe Creative.


Intră acum și în grupul de