Ion Lungu, la 50 de ani de la înființarea Colegiului de Industrie Alimentară: Vom dezvolta aici o unitate de învățământ modernă, care să califice forță de muncă în regim dual pentru industria alimentară


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, vineri, la sărbătorirea a 50 de ani de la înființarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava.

Cu acest prilej a fost inaugurat și Corpul B  modernizat cu fonduri europene al acestui colegiu, clădire care a fost înainte microfabrică, destinat învățământului dual.

„A fost o întâlnire emoționantă la care au participat foști directori ai școlii, directorii actuali, actuali profesori, directori de la alte unități de învățământ  din orașul nostru, reprezenanți ai Inspectoratului Școlar, ai Universității și reprezentanți ai municipalității”, a spus primarul.

El a mulțumimt celor prezenți în numele comunității pentru performanța care a fost realizată  aici  de-a lungul anilor, respectiv pentru pregătirea de forță de muncă calificată pentru industria alimentară.

„Vom dezvolta aici o unitate de învățământ modernă, care să califice forță de muncă în regim dual pentru industria alimentară”, a adăugat Ion Lungu.

Mai mult, în semn de respect, primarul a anunțat că va propune ca Mirozina Sahlean, fost director al liceului, care a ocupat 24 de ani funcții de conducere la liceu și 8  ani de inspector școlar, să primească titlul de Cetățean de onoare al orașului Suceava.


Intră acum și în grupul de