Firma de avocatură Stoica și Asociații va susține CJ Suceava în fața Curții Europene de Justiție de la Luxemburg


Intră acum și în grupul de

Firma de avocatură Stoica și Asociații va reprezenta Consiliul Județean Suceava și pe președintele Consiliului Județean Suceava în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg cauza Consiliului Județean Suceava în speța privind depozitul ecologic de deșeuri din Pojorâta.

În acest dosar aflat pe rolul instanțelor de judecată, Consiliul Județean Suceava și Președintele Consiliului Județean Suceava au fost citați a Curtea de Apel Târgu Mureș care a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu întrebările preliminare formulate de părțile în cauză.

Ca urmare a sesizării Curții de Apel Targu Mureș, pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg s-a înregistrat cauza C-252/22.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a comunicat Consiliului Județean Suceava că toate înscrisurile privitoare la cauză trebuie depuse  la dosar în cursul fazei  scrise a procedurii, iar prezentarea actelor de procedură trebuie să urmeze Instrucțiunile practice pentru părți, referitoare la cauzele cu care aceasta este sesizata.

Ca urmare, Societatea civilă de avocați STOICA & Asociații București, în numele și pentru Consiliul Județean Suceava și Președintele Consiliului Județean Suceava, a depus la dosar Observații scrise.

Ulterior acestor proceduri, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a convocat ședința de audiere a pledoariilor care va avea loc în data de 4 mai 2023 – ora 09:00 și a cerut CJ Suceava să indice numele avocatului sau al agentului care va lua cuvântul în cadrul acestei ședințe.

Pentru această ședință, CJ Suceava urmează să achite suma de 70.000 lei (inclusiv TVA) pentru firma de avocatură și 10.000 de lei pentru cheltuielile cu deplasarea profesionala la Luxemburg care va avea loc în perioada 2-5 mai 2023, incluzand participarea la  ședința din 4 mai 2023 în fata Curții de Justiție a Uniunii Europene.


Intră acum și în grupul de