CJ Suceava va sprijini promovarea culturii tradiționale bucovinene în comunitatea românească din Grecia


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează realizeze o colaborare cu Asociația Femeilor Românce din Grecia în vederea promovării culturii tradiționale bucovinene în comunitatea românească din Grecia.

În acest sens, urmează să fie organizat în Atena, pe  parcursul a două zile, un eveniment de promovare  a  culturii tradiționale bucovinene prin spectacole susținute de artiști și colaboratori ai Centrului Cultural „Bucovina”, dar vor fi susținute și cursuri pentru copiii românilor din Grecia de inițiere în arta dansului și cântecului bucovinean.

Acest eveniment va avea loc la Atena în organizarea Asociației Femeilor Românce din Grecia la împlinirea a zece ani de la înființarea asociației, iar CJ Suceava va trimite la Atena 30 de angajați ai Centrului Cultural „Bucovina”, artiști și personal tehnic, care vor susține două spectacole și două cursuri pentru 30 de copii români din Atena, de inițiere în arta dansului și a cântecului bucovinean.

De menționat este că președintele Asociației Femeilor Românce din Grecia provine din orașul Siret și conduce școala în limba română „Elena Rosetti-Cuza” din Atena.

Inițiatorul proiectului, președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, amintește că în luna octombrie  2018,  Consiliul Județean Suceava, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a trimis un număr de 263 de manuale copiilor români care învățau la Școala  „Elena Rosetti-Cuza”, la solicitarea asociației care nu deținea manuale pentru cursurile de limbă, cultură și civilizație românească pentru anul școlar 2018-2019.


Intră acum și în grupul de