„Bucovina salută Sicilia”, proiect prin care CJ Suceava va promova la Alcamo opera compozitorului Ciprian Porumbescu, a meșteșugurilor și a gastronomiei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava se va asocia cu Asociația „Decebal & Traian” din Alcamo-Sicilia (Italia) în vederea realizării în comun a unui proiect „Fereastră înspre România. Bucovina salută Sicilia”.

Asociația „Decebal & Traian” a fost înființată la data de 1 septembrie 2016 și are printre obiective punerea în valoare a patrimoniului cultural românesc, păstrarea identității românești – limbă și cultură, precum și facilitarea reintegrării în învățământul romanesc a elevilor români din diaspora, în momentul reîntoarcerii lor în țară. Activitățile culturale ale asociației au debutat imediat după constituire cu evenimentul „Fereastră înspre România”, care a continuat să fie organizat în decurs de 5 ediții, sub diverse teme.

În acest an, prin intermediul proiectului „Fereastră înspre România – Bucovina salută Sicilia” se propune organizarea unui eveniment în Italia, la Alcamo (Sicilia),  în toamna acestui an, care să vizeze acțiuni de promovare culturală a Bucovinei, pe parcursul a trei zile, respectiv celebrarea vieții și operei compozitorului Ciprian Porumbescu, promovarea meșteșugurilor, gastronomiei și cinematografiei.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre inițiat de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, la această acțiune vor participa trei meșteri populari la Alcamo unde vor expune cele mai reprezentative meșteșuguri din Bucovina pe parcursul a trei zile, cinci reprezentanți ai Centrului Cultural Bucovina care vor promova la Alcamo opera compozitorului Ciprian Porumbescu, dar și doi reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava și un reprezentant al Asociației „Produs în Bucovina”, care vor promova județul Suceava în cadrul evenimentului de la Alcamo.


Intră acum și în grupul de