Razie în cluburile, barurile și discotecile din Suceava: Persoane cu comportament suspect au fost verificate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au efectuat în noaptea de duminică spre luni în intervalul orar 23:00 – 03:00 o acțiune cu efective mărite pe raza municipiului Suceava, pe linia prevenirii infracțiunilor stradale și a faptelor antisociale în zona cluburilor, barurilor și discotecilor.

Acțiunea a fost coordonată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice alături de care au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, dar și 10 polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava, polițiști de ordine publică din cadrul S.P.R. 9 Șcheia și Secției de poliție Burdujeni, o grupă luptători S.A.S dar și 6 jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava.

Cu prilejul controalelor efectuate în incinta și în zona adiacentă cluburilor și sălilor de jocuri de noroc de pe raza municipiului Suceava, au fost legitimate 128 de persoane și s-au efectuat 40 de controale corporale asupra unor persoane cu comportament suspect.

Au fost atenționate verbal 21 de persoane cu privire la respectarea normelor de conduită socială.

Polițiștii au verificat 15 agenți economici și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.450b de lei.

În cadrul acțiunii au fost controlate și 37 de vehicule identificate în zona cluburilor și discotecilor, fiind testați cu aparatele drugtest și etilotest 30 de șoferi. În urma controalelor s-a dispus reținerea unui permis de conducere pentru conducere agresivă și a unui certificat de înmatriculare pentru lipsă ITP.

Polițiștii reamintesc că siguranţa tinerilor constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în  domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii.

Totodată, la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor și la prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor.

Polițiștii avertizează cu privire la pericolele generate în plan juridic și personal de consumul de substanțe interzise.


Intră acum și în grupul de