Polițiștii suceveni au aplicat amenzi și au confiscat cantități importante de lemn după ce au depistat în trafic mai multe transporturi nelegale de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, luni, mai multe transporturi nelegale de material lemnos, fiind confiscate cantități importante de lemn și aplicate amenzi.

Astfel, luni, la orele 07:50, în timp ce patrula de serviciu din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Mălini se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona de competență, a oprit spre control o autoutilitară  VW. La volanul autoutilitarei se afla un bărbat de 43 de ani din Fălticeni care transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini în vederea confiscării materialului lemnos.

Totodată, s-a procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitara în cauză.

În urma inventarierii cantității de material lemnos au rezultat cantitățile de 2,08 mc lemn foc fag și 1,04 mc paltin de munte,  în valoare totală  de 780 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 pentru transportul cantității de material lemnos fără documente de proveniență.

Tot luni, la orele 08.40, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița o autoutilitară Mercedes Benz Actros care transporta materialele lemnoase.

S-a stabilit că la volan este un bărbat de 55 de ani din comuna Moldovița care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, cât și avizul, pentru cantitatea de 11,67 mc lemn rotund rășinoase, emitentul avizului fiind o firmă din Voievodeasa.

Întrucât existau suspiciuni privind cantitatea de material lemnos transportat, autoutilitara în cauză a fost condusă la punctul de descărcare al Ocolului Silvic Marginea unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii și s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 17.57 m.c. lemn rotund rășinoase, existând un plus de 6,37 mc față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire. Pentru acest motiv firma care a emis avizul a fost sancționată contravențional, iar cantitatea de 6,37 mc lemn rotund rășinoase, în valoare de 5892.25 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

De asemenea, în aceeași zi la orele 11.00,  polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au oprit în trafic, pe DN 17A, pe raza comunei Marginea o autoutilitară Volkswagen LT, în care se afla o cantitate de material lemnos și care era condusă de un bărbat de 47 de ani din Marginea.

În urma interogării aplicației SUMAL 20, s-a constatat faptul că pentru mijlocul de transport în cauză nu a fost emis aviz de însoțire pentru materiale lemnoase.           Autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare al Ocolului Silvic Marginea unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii și s-a constatat faptul că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 3.11 mc lemn de foc fag, în valoare de 733.96 lei.

Șoferul a fost amendat, iar lemnul a fost confiscat.

Tot luni, la orele 10:00, lucrători  din cadrul SPR2 Ipotești  au identificat pe str. Mihail Sadoveanu din Ipotești o autoutilitară  VW ce transporta o cantitate de material lemnos și era condusă de un bărbat e 36 de ani din Baia.

Acesta a declarat că nu posedă documente de proveniență pentru cantitatea de lemn transportată, motiv pentru care la Cantonul Silvic Mihoveni cantitatea de 2,17 mc de lemn de foc  fag a fost predată pădurarului.

Șoferul a fost amendat cu 1000 de lei și s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

Marți dimineața la orele 03.05, patrula auto  din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja, o autoutilitară marca Mercedes Benz Sprinter existând suspiciuni că transportă material lemnos fără documente de proveniență.

S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care am constatat faptul că la volanul acesteia se afla un tânăr de 26 de ani din Frătăuții Noi.

În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transporta cantitatea de 2,80 mc cherestea rășinoase fără a deține documente specifice de transport, asa cum sunt stabilite de normele privind circulația materialelor lemnoase. Conducătorul autoutilitarei cu amendă în valoare de 1.000 lei iar cantitatea de 2,80 mc cherestea rășinoase, în valoare de 2.590 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.


Intră acum și în grupul de