PTF Porubne-Siret inclus în proiectul „Coadă electronică de trecere a frontierei” ce permite transportatorilor reducerea timpilor de așteptare


Intră acum și în grupul de

Punctul de Trecere a Fronterei Porubne-Siret a fost inclus în proiectul guvernului ucrainean „Coadă electronică de trecere a frontierei” ce permite transportatorilor să se înregistreze înainte de a ajunge în punctul de frontieră ceea ce permite reducerea timpilor de așteptare.

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat, miercuri, că Guvernul a decis, marți, extinderea proiectului „Coadă electronică de trecere a frontierei” (eCherga) la 16 puncte de control rutier internațional pentru camioane între care și „Porubne-Siret”.

Proiectul „Coada de trecere electronică a frontierei” este implementat de Ministerul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina în cooperare cu Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei, Ukrtransbezpeka, Agenția de Stat pentru Reconstrucția și Dezvoltarea Infrastructurii din Ucraina, Statul Serviciul Vamal al Ucrainei și Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei cu sprijinul proiectului de ajutor USAID/UK „Transparență și responsabilitate în administrația și serviciile publice/ TAPAS”.

Transportatorii se vor putea înscrie pe site-ul dedicat echerha.gov.ua începând cu ora 00:00 din data de 8 mai.

Proiectul „Coadă electronică de trecere a frontierei” va permite transportatorilor să se înregistreze și să ajungă la punctul de control la o oră prestabilită, potrivit Ministerului Infrastructurii al Ucrainei.

„E-coada va oferi utilizatorilor un serviciu convenabil și ușor de înțeles, care le va economisi timp și  ei vor putea aștepta  trecerea peste graniță în orice locație convenabilă”, preciza ministrul adjunct al infrastructurii, Mustafa Nayem, la lansarea aplicației.

Sistemul electronic de cozi va fi integrat cu bazele de date ale Serviciului Vamal și de Frontieră ceea ce permite selectarea autovehiculelor individuale în coada prioritară.

„Vorbim de mașini care transportă produse perisabile. Sistemul va afla exact ce merge la frontieră în fiecare mașină din declarația vamală. În plus, intervenția umană în sistem este complet exclusă. Nu va exista o reglementare manuală a cozii”, a spus ministrul adjunct al infrastructurii pe probleme de dezvoltare digitală, transformări digitale și digitalizare Anatoliy Komirny.

„Transportatorul va alege unde și cum să se aștepte să treacă granița, iar sistemul va anunța automat prin telefon când este timpul să se apropie de punctul de control. În cazul în care coada are întârzieri sau accelerări, șoferul va primi și o notificare, în avans”, preciza Ministerul Infrastructurii din Ucraina.


Intră acum și în grupul de