Amendă de 75.000 de lei și plângere penală unei firme care exploatează pietriș și nisip de pe malul râului Moldova în Cornu Luncii


Intră acum și în grupul de

O firmă a fost amendată cu 75.000 de lei și împotriva acesteia a fost depusă și o plângere penală pentru exploatare de agregate minerale în sit Natura 2000.

Garda de Mediu Suceava a anunțat, marți, că în urma unei sesizari cu privire la excavări de agregate minerale din râul Moldova în comuna Cornu Luncii, o echipă de comisari din cadrul G.N.M.- C.J.Suceava, împreună cu reprezentanți ai S.G.A. Suceava, au efectuat un control în data de 05.05.2023 la un operator economic care desfășura activități de exploatare agregate minerale pe malul stâng al râului Moldova, dintr-un perimetru aflat în situl Natura 2000 ROSCI0365 „Râul Moldova între Păltinoasa și Ruși”.

Pentru neconformitățile constatate a fost aplicată de SGA Suceava o amendă de 75.000 de lei conform prevederilor Legii Apelor și a fost înaintată sesizare penală de  Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava – în conformitate cu prevederile legislației privind privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.

Garda de Mediu Suceava menționează că, în conformitate cu obligațiile avizului A.N.A.N.P., operatorul economic în cauză are interdicția de a desfășura activități de extracție a pietrișului și nisipului din perimetru în perioada 01 aprilie – 31 iulie 2023.


Intră acum și în grupul de