Garda de Mediu Suceava a aplicat noi amenzi pentru depozitări de bucăți de asfalt, beton și bolovani la Acumularea Pocoleni


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, marți, că a aplicat două amezi pentru blocarea canalului de scurgere al Acumulării Pocoleni după ce săptămâna trecută a mai aplicat patru amenzi pentru aceeași abatere.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, în urma unei sesizări referitoare la depunerea unor cantități mari de bucăți de asfalt, beton, bolovani, pământ care blochează canalul de scurgere al Acumulării Pocoleni o echipă formată din reprezentanți ai G.N.M. – C.J. Suceava și A.N.A.N.P. – S.T. Suceava au efectuat verificări în teren.

Astfel, a fost verificată societatea care a depozitat deșeurile pe malul stâng al canalului de evacuare al descărcătorului de ape mari la Acumularea Pocoleni.

Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum total de 27.500 lei conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, Garda de Mediu Suceava precizează că în baza prevederilor legale privind regimul deșeurilor se interzice eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate, dar și îngroparea deşeurilor de orice fel.

În aceste condiții, pentru deșeurile eliminate și îngropate pe malul stâng al Acumulării Pocoleni care se află în interiorul Siturilor Natura 2000 ROSCI 0310 Lacurile Fălticeni și ROSPA0064 Lacurile Falticeni s-a înaintat către organele de cercetare penală o sesizare penală în acest sens.

Comisarii de mediu au stabilit și măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate.

Reamintim că săptămâna trecută Garda de Mediu Suceava a constatat la Acumularea Pocoleni același gen de abateri și a aplicat pentru patru firme șase sancțiuni contravenționale în cuantum total de 132.500 lei și a depus și plângeri penale.


Intră acum și în grupul de