Amenzi de peste 150.000 de lei aplicate unei firme care extrăgea nisip și pietriș la Dumbrăveni


Intră acum și în grupul de

Comisarii de mediu suceveni au anunțat, miercuri, că au fost aplicate amenzi de 152.360 lei unui operator economic cu activități de exploatare agregate minerale în com. Dumbrăveni.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, miercuri, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Suceava, S.G.A. Suceava și A.N.R.M.-C.I.T. Câmpulung Moldovenesc au efectuat un control comun în extravilanul comunei Dumbrăveni, în proximitatea râului Siret, pe malul stâng.

Întrucât s-a constatat efectuarea unor lucrări de săpătura și extragere de agregate minerale (nisip și pietriș) pe o suprafață de circa un hectar în afara unui perimetru de exploatare autorizat, operatorul economic în cauză a fost sancționat contravențional.

Astfel, a fost aplicată de Garda de Mediu Suceava o amendă de 70.000 lei la care s-a adăugat și sancțiunea complementară de aducere a terenului la starea inițială.

Totodată, SGA Suceava a aplicat o amendă de 40.000 lei, iar ANRM a aplicat o amendă de 42.360 lei.

Garda de Mediu Suceava subliniază că agentului economic i s-au impus măsuri de remediere a situațiilor neconforme, precum și sistarea activității societății în afara perimetrului autorizat.


Intră acum și în grupul de