O asociație sportivă din Hârlău finanțată cu 200.000 de lei de Primăria Suceava pentru Gala Colosseum Tournament din Cetatea de Scaun. Ion Lungu: Va fi un moment istoric care va aduce Suceava pe lista ambasadorilor din lumea sporturilor de contact.


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să voteze în ședința de joi un proiect de hotărâre pentru asocierea cu Asociația Club Sportiv ANM Scorpions Hârlău- lași în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul „Gala Colosseum Tournament”.

Potrivit referatului de aprobare semnat de primarul Ion Lungu, evenimentul se va desfășura la Cetatea de Scaun a Sucevei, asociația având calitatea de organizator, iar municipiul Suceava de finanțator.

Primarul spune că necesitatea realizării acestui proiect se datorează  dorinței  de  diversificare  a evenimentelor sportive la nivelul municipiului, promovarea și valorificarea patrimoniului din această zonă.

El menționează că proiectul cuprinde activități sportive realizate de sportivi de performanță potrivit calendarului competițional al Federației Române de Arte Marțiale de Contact (F.R.A.M.C.), înscriși la cluburile sportive din țară și străinătate.

„Realizarea unui eveniment de acest fel contribuie la promovarea Municipiului Suceava, a regiunii Bucovina și a întregii țări deoarece va fi transmis live atât la nivel național, cât și internațional. Unicitatea evenimentului o va da în primul rând locul de desfășurare al acestuia, deoarece nici o altă gală de kickboxing nu a mai fost realizată în cadrul unui monument istoric cum este Cetatea de Scaun a Sucevei. Vor fi invitați la această gală sportivi de renume național și internațional”, arată Ion Lungu.

Evenimentul se va desfășura în perioada 29-30 iunie 2023 și va cuprinde două meciuri de centură mondială și alte opt meciuri internaționale cu sportivi de top, a precizat primarul.

Ion Lungu spune că evenimentul are și o latură culturală, deoarece în deschidere va fi susținut un recital de orchestra Filarmonicii „George Enescu” din Botoșani, care va asigura și fundalul sonor pe toata durata desfășurării acestei gale, iar după susținerea meciurilor va concerta trupa „Proconsul”  din  București.

„Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie realizarea unui eveniment sportiv cu vizibilitate care să contribuie la promovarea Municipiului Suceava, atât la nivel național, cât și la nivel internațional”, a subliniat primarul Sucevei.

 Ion Lungu consideră că „Gala Colosseum Tournament” promite să fie un moment istoric, care va aduce Suceava pe lista ambasadorilor din lumea sporturilor de contact.


Intră acum și în grupul de