Pagube de 5.000 euro, dupa taierea cablurilor de pe un turn de comunicatii din Marginea (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Doi tineri de 18 ani şi un minor de 15 ani au creat un prejudiciu de 5.000 euro, după ce au tăiat cablurile de pe un turn de comunicaţii mobile din Marginea. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspector principal Gabriel Panţiru, agenţii Postului de Poliţie Marginea au fost sesizaţi despre faptul că în perioada decembrie 2010 – februarie 2011, persoane necunoscute au tăiat şi sustras 2 cabluri metalice din cupru, în lungime de circa 50m fiecare, de pe turnul unui sistem de comunicaţii mobile situat pe raza localităţii Marginea.

Poliţiştii i-au identificat pe suspecţii de comiterea furtului, respectiv pe P. Alin, H. Dumitru, ambii de 18 ani şi H. A., de 15 ani, toţi din comuna Marginea, stabilindu-se că în perioada de 17-22 ianuarie, pe timp de noapte, aceştia au escaladat turnul menţionat şi au tăiat cele două cabluri metalice din cupru, dislocându-le din sistemele de prindere de stâlpul metalic al releului.

Ulterior, au secţionat cablurile în mai multe bucăţi, care au fost arse pentru a li se distruge învelişul de plastic şi comercializate la un centru de colectare a deşeurilor de pe raza municipiului Rădăuţi, valoarea prejudiciului fiind de circa 5.000 euro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor majori pentru furt calificat şi distrugere, fiind introduşi în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentaţi la Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de