Ion Lungu: Roata panoramică va fi adusă cel mai probabil anul viitor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că licitația pentru roata panoramică e programată peste două săptămâni.

„Licitația pentru roata panoramică va fi organizată în data de 30 mai 2023.Sperăm să fie depuse oferte de această dată și să se poată adjudeca. Ea se aduce din import. Are un termen de livrare. Dacă se adjudecă în acest an, cel mai probabil va fi adusă anul viitor”, a spus Lungu.

Primarul a precizat că dacă anul trecut suma pentru roata panoramică alocată era de 6 milioane de lei în acest an alocarea este de 7 milioane de lei.

Ion Lungu susține montarea unei roți panoramice pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei ca o atracție turistică.

„Eu cred în turism! Cred în Roata Panoramică, dar nu ca moft, ci ca necesitate pentru orașul nostru”, declarat Ion Lungu în luna septembrie a anului trecut.

Ion Lungu a bugetat încă din anul 2020 achiziția unei roți panoramice, dar aceasta încă nu a fost cumpărată.

Potrivit datelor inițiale, achiziția presupune o roată panoramică model parc, complet echipată, destinată plimbărilor individuale sau familiale, de 36 de metri înălțime, echipată cu 26 de gondole, cu capacitate de 6 persoane, din care o gondolă pentru persoane cu dizabilități neuromotorii și o gondolă VIP.


Intră acum și în grupul de