Amenzi aplicate de Garda de Mediu Suceava unor firme botoșănene care exploatează nisip și pietriș de pe malul râului Siret


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, miercuri, că a dispus aplicare de amenzi unor firme din Botoșani care exploatează nisip și pietriș de pe malul râului Siret.

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, în zilele de marți și miercuri, 16-17 mai 2023, de comisarii G.N.M.-C.J. Suceava și reprezentanți ai S.G.A.  Suceava, ca urmare a unei sesizări privind exploatări de agregate minerale în comuna Tudora din județul Botoșani, au fost efectuate verificări la  două societăți.

Una dintre firme efectuează exploatări de nisip și pietriș din terasa Cotu Cioroiului pe malul stâng al râului Siret în comuna Tudora, iar alta deține o stație de sortare-spălare agregate minerale în comuna botoșăneană Corni.

Potrivit sursei citate, ambele societăți verificate dețin acte de reglementare pe linie de mediu și gospodărire a apelor pentru activitățile desfășurate.

„Pentru neconformitățile constatate, societățile au fost sancționate contravențional cu amenzi conform  legislației de mediu în vigoare, totodată trasându-le măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate”, arată Garda de Mediu Suceava.


Intră acum și în grupul de