Discuții în CL Suceava legate de prețul parcării supraterane. Cușnir: Un loc de parcare e mai scump decât o garsonieră finsată. Ion Lungu: Prețul se va regla la licitație. Suntem deja în întârziere cu proiectul


Intră acum și în grupul de

Prețul parcării supraterane din strada Ștefan Tomșa a fost o temă de dezbatere intensă în cadrul ședinței Consiliului Local Suceava de joi, primarul Ion Lungu arătând chiar că este dispus să retragă proiectul de pe ordinea de zi pentru discuții aprofundate asupra costurilor după ce consilierul local PSD Dan Ioan Cușnir a arătat că nu este normal ca pentru un loc de parcare costul să se ridice la peste 30.000 de euro, mai mult decât costă o garsonieră finisată.

Consiliul Local Suceava a dezbătut în ședința de joi un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru construirea parcării supraterane din strada Ștefan Tomșa care se ridică la 39,9 milioane de lei.

Consilierul local PSD Dan Ioan Cușnir a spus că utilitatea acestei investiții este de necontestat, dar că prețul prevăzut, de 9,5 milioane de euro este foarte mare, cât pentru două parcări, explicând că prețul pe metrul pătrat pentru cele 307 locuri de parcare ajunge la 2400 de euro în condițiile în care niciun constructor nu livrează în piață acum apartamente finisate la preț mai mare de 1500-1700 de euro/mp.

Mai mult, Cușnir a arătat că se ajunge ca locul de parcare să coste mai mult decât mașinile care vor parca în acel perimetru de câțiva metri pătrați.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a arătat că acestea au fost calculele rezultate din proiectare și că firma care a realizat proiectul trebuie să explice fiecare reper cu costurile necesare. Primarul a spus că el crede că prețul va fi corectat prin licitația de execuție și a subliniat că ar fi dispus să retragă proiectul de pe ordinea de zi dacă nu ar fi totuși un proiect care este deja de prea mult timp întârziat. Lungu a recunoscut că a întârziat deliberat acest proiect în speranța că va exista o axă de finanțare europeană, dar că nu a apărut o asemenea variantă și că proiectul va fi plătit de la bugetul local cu speranța că va exista o soluție pentru decontare din fonduri externe.

Și viceprimarul Lucian Harșovschi a susținut că prețul final pentru construcția acestei parcări supraterane va fi corectat în urma licitației internaționale pe care municipalitatea o va organiza.

El a arătat că în cazul acestei investiții sunt importante toate aspectele, începând de la preț și până la asigurarea căilor de acces pentru cei care locuiesc în zonă. Viceprimarul a arătat că reglarea prețului se va face în urma licitației internaționale.

După ce Cușnir a anunțat că nu votează, proiectul de hotărâre a fost la final votat cu unanimitate.


Intră acum și în grupul de