Opt rețineri după 16 percheziții în zona Fălticeni la suspecți de contrabandă cu țigări


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au făcut 16 percheziții domiciliare și au dispus măsura reținerii față de 8 persoane implicate în acte de contrabandă cu țigări, anunță Poliția Județeană Suceava.

Potrivit sursei citate, în perioada 13 – 19.05.2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, au desfășurat o amplă acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile în zona piețelor din municipiul Fălticeni, precum și în vederea completării probatoriului în cadrul unui dosar penal privind fapte de contrabandă instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Activitățile s-au desfăşurat atât pe raza municipiului Fălticeni, dar și a localităților arondate.

În vederea asigurării materialului probator și probării activităților infracționale a unor persoane cu preocupări ilicite în sfera aprovizionării, depozitării și comercializării de țigarete de contrabandă, polițiștii au desfășurat 16 percheziții domiciliare și 8 percheziții auto, atât în municipiul Fălticeni dar și în localitățile Baia, Voitinel și Șerbăuți.

În urma activităților desfășurate a fost confiscată cantitatea totală de 102.960 țigarete diferite mărci, în valoare de cca. 83.000 lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat un autoturism în valoare aproximativă de 8.000 euro utilizat la săvârșirea de infracțiuni de contrabandă.

Totodată, de la locațiile în care s-au efectuat perchezițiile au mai fost confiscate 360 cutii cu emițătoare de sunete categ. P1 și  articole pirotehnice categ F2, în valoare de cca. 5000 lei,  telefoane mobile, 19 cartușe pentru armă neletală și articole vestimentare ce constituie mijloace materiale de probă în cauză.

La data de 19.05.2023 s-a finalizat activitatea de audiere a persoanelor implicate, față de 8 persoane (6 bărbați și 2 femei) din municipiul Fălticeni, orașul Dolhasca și orașul Hârlău – jud. Iași fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii în diferite forme ale unor infracțiuni de contrabandă cu țigarete.

Cele 8 persoane reținute au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare preventivă a IPJ Suceava, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de