Sindicaliștii din educație vor să facă mitinguri în centrul Sucevei: Mutăm greva generală în stradă!


Intră acum și în grupul de

Președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte, a declarat marți seara că greva generală a continuat și în cursul zilei de 23 mai 2023, într-un procent mai mare decât în ziua de luni.

„Practic, în peste 98.5% din unitățile școlare din județ, unități în care avem membri de sindicat, a fost GREVA GENERALĂ. Deși există presiuni, mulți nehotărâți au avut curaj să lupte alături de noi. Felicităm colegii noștri de la Grădinița cu Program Prelungit ”Gulliver” Suceava și de la Școala Gimnazială Budeni care s-a alăturat Grevei Generale. Și la Școala Gimnazială Alexandru Lăpușneanu numărul greviștilor a crescut și va continua să crească. Din nou, atragem atenția asupra prevederilor Art. 176. alin. (1) din Legea Dialogului Social (L367/2022) care prevede: ”Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă fapta persoanei care, prin ameninţări ori prin violenţe, împiedică ori obligă un angajat/lucrător sau un grup de angajaţi/lucrători să participe la grevă ori să muncească în timpul grevei.””, a transmis Giani Leonte.

El a mai anunțat că miercuri la sediul FSLI din București va avea loc o ședință comună a liderilor celor două federații reprezentative din învățământul preuniversitar (FSLI și FSE Spiru Haret) la care sunt invitați să participe prim-ministrul Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii, Marius Budăi și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Giani Leonte a mai declarat că a solicitat Primăriei municipiului Suceava autorizarea ca în perioada 25 – 31 mai 2023, personalul din învățământ să își manifeste public nemulțumirile pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, Suceava.

„Dacă în școală nu suntem vizibili, atunci mutăm greva generală în stradă! Am pornit cu toții la o luptă. Știm că vom fi victorioși având asupra noastră arma victoriei: UNITATEA și SOLIDARITATEA! Durata grevei depinde doar de încrâncenarea Guvernului și de refuzul de a ne acorda drepturile. Noi vrem să facem EDUCAȚIE DE CALITATE. Sperăm să-și dorească și Guvernul ! Împreună putem face diferența! Să rămânem uniți și să încurajăm SOLIDARITATEA! Mai uniți ca niciodată!”, a transmis Giani Leonte.


Intră acum și în grupul de