Flutur anunță finanțare de 100 de milioane de euro pentru Spitalul de Copii de la Suceava: Au fost bătălii de convingere pentru cei care trebuie să deschidă punga și pentru județul Suceava


Intră acum și în grupul de



Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că Guvernul Ciucă va dezbate vineri în ședință o ordonanță de urgență privind finanțarea unor investiții pentru spitale publice din fonduri europene și din credite externe.

El a arătat că s-a finalizat documentația pentru Spitalul de Copii de la Suceava și că are speranța să se obțină cel puțin 100 de milioane de euro pentru a se începe cea mai mare investiție din ultima perioadă pentru județul Suceava, pentru sistemul de sănătate, respectiv Spitalul de Copii.

Investiția va fi făcută în curtea spitalului vechi în zona blocurilor ANL pentru medici pe o suprafață de 5.100 de mp.

Spitalul va avea șase etaje și 500 de paturi din care 124 de paturi pentru aparținători.

La acest spital va exista unitate de primiri urgențe pentru copii, dar și locuri pentru internare de zi.

Potrivit lui Flutur, spitalul de copii va avea dotări de ultimă oră din domeniu, iar în acest nou spital va fi integrată și Maternitatea Suceava.

„Ne luptăm de mulți ani pentru acest spital. Documentația a fost făcută de Compania Națională de Investiții”, a precizat Flutur.

El a mai spus că a discutat cu ministrul Fondurilor Europene care l-a asigurat că sunt șanse să fie obținută finanțare a acestui spital și că Guvernul ar urma să aprobe vineri ordonanța-cadru de finanțare a acestui tip de proiecte fiind mai multe investiții în țară.

Gheorghe Flutur a mai anunțat că din fondurile CJ Suceava au început lucrările la Spitalul de Oncologie, cu 100 de paturi inclusiv pentru aparținători și cu secție de boli paliative, investiția fiind de 10 milioane de euro.

Președintele CJ Suceava a explicat că din 2009 de când autoritatea județeană a preluat SJU Suceava s-au făcut investiții de peste 80 de milioane de euro și urmează să fie făcute investiții importante în spitalele de oncologie, copii și de boli infecțioase.

El a subliniat că CJ Suceava își dorește ca SJU Suceava să devină spital clinic universitar având deja aprobarea Ministerului Educației și că s-a discutat și la Ministerul Sănătății pentru obținerea aprobării.

Președintele CJ Suceava a subliniat că este foarte important proiectul spitalului de copii.

„Au fost bătălii de convingere pentru cei care trebuie să deschidă punga și pentru județul Suceava”, a declarat președintele Flutur.


Intră acum și în grupul de