Poliția confiscă o autoutilitară utilizată ilegal în extragerea de agregate minerale. Activități miniere ilegale descoperite în comuna Vama, iar autovehiculul implicat a fost confiscat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Secția 14 Poliție Rurală Vama au efectuat o acțiune de amploare în comuna Vama, satul Molid, zona Belțag, în urma unei sesizări privind extragerea ilegală de agregate minerale. La fața locului, polițiștii au găsit două autovehicule, o autoutilitară de tip „Benă” și un excavator, utilizate în activități miniere fără a deține permise sau licențe corespunzătoare.

Autovehiculele, care nu aveau plăcuțe de înmatriculare sau înregistrare, au fost verificate și s-a reușit identificarea persoanelor responsabile pentru acestea pe baza seriilor de șasiu și a bunurilor găsite în interiorul cabinelor.

În urma investigațiilor, s-au descoperit urme proaspete de activități miniere și trei exploatări miniere de diferite dimensiuni, în apropiere de locul unde au fost găsite autovehiculele. Blocurile de piatră rezultate în urma extracției au fost de asemenea identificate în aceeași zonă.

Polițiștii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2003, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Executarea de activități miniere fără permis sau licență”. Ca parte a investigațiilor în curs, polițiștii și un inginer din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (A.N.R.M.) s-au deplasat în comuna Vama pentru a verifica informațiile primite.

Cu surprindere, autoutilitara implicată în activitățile ilegale a fost găsită mutată din locul inițial în care a fost descoperită. Având în vedere că vehiculul a fost utilizat în comiterea infracțiunii, polițiștii au dispus indisponibilizarea fizică a acestuia, prin ordonanța de indisponibilizare emisă la data de 24 mai 2023, considerându-l mijloc de probă în dosarul penal în cauză.

În plus, autoutilitara a fost ridicată și transportată la un parc auto special amenajat pentru vehicule confiscate din localitatea Stroiești.

Poliția continuă cercetările în acest dosar, urmând să identifice și să aducă în fața justiției persoanele implicate în activitățile miniere ilegale și să se asigure că acestea răspund în conformitate cu legea pentru faptele comise.


Intră acum și în grupul de