Butelia, la control!


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia consumatorilor (CJPC) Suceava a efectuat o serie de privind comercializarea buteliilor de gaz petrolier lichefiat tip aragaz. Astfel, au fost controlaţi 37 de operatori economici, la 33 dintre aceştia depistându-se abateri de la normele legale.

Potrivit comisarului şef adjunct, Elena Oanea, au fost oprite definitiv de la comercializare 363 butelii care prezentau abateri la marcarea obligatorie cu date tehnice. „Prin această măsură s-a urmărit ca produsele aflate pe piaţă să fie sigure pentru consumatori. Au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 16 avertismente şi 16 amenzi în cuantum de 36.300 lei”, a precizat marţi, Elena Oanea.

Aceasta a spus că printre abaterile constatate s-a găsit lipsa etichetelor cu elemente de identificare caracterizare-denumire produs, denumire staţie de îmbuteliere, avertismente şi riscuri previzibile, instrucţiuni de utilizare, manipulare, etc. În alte situaţii lipsea ştampila aplicată care certifică etanşeitatea buteliei.

De asemenea, au fost constatate abateri grave privind personalizarea şi inscripţionarea buteliilor cu date tehnice, iar în alte situaţii au fost constatate abateri privind depăşirea scadenţei reviziei lunare sau anuale, lipsa pansării buteliilor, dar şi nereguli privind depozitarea, transportul, manipularea buteliilor tip aragaz.


Intră acum și în grupul de