Acasă Actualitate Expert în siguranță rutieră despre sensul giratoriu din Ițcani din zona Selgros:...

Expert în siguranță rutieră despre sensul giratoriu din Ițcani din zona Selgros: Bombă de siguranță și fluiditate!


Intră acum și în grupul de

Expertul în siguranță rutieră Daniel Fădur consideră că propunerea administrației locale sucevene de a înființa un sens giratoriu în zona Selgros este o bombă de siguranță și fluiditate și recomandă un Smart Giratoriu.

Daniel Fădur arată că dacă sensul giratoriu propus se va realiza vor fi nenumărate conflicte între participanții la trafic.



„Cel ce iese din parcarea Selgros și intenționează să se deplaseze spre Șcheia, va avea de acordat prioritate intermitentă, când vehiculelor din stânga (ce vin dinspre Suceava), când vehiculelor din dreapta (ce vin dintre Ițcani). Este greu de crezut că la orele de trafic intens, acest lucru s-ar putea face cu ușurință. Aici vor fi accidente!”, atenționează expertul în siguranță rutieră.

El mai arată că intrarea în E85 se va face în banda 2, ceea ce-l obligă pe șofer să continue deplasarea în sensul giratoriu în banda 2, iar la ieșirea din sensul giratoriu va intra în conflict cu cei care au intrat în sensul giratoriu în banda 1 și vor să continue deplasarea spre Suceava.

„Breteaua pentru cei ce vin dinspre Ițcani și vor să meargă spre Șcheia e frecție la piciorul de lemn. Toți cei care vor utiliza o dată această bretea, se vor bloca atunci când vor trebui să acorde prioritate celor care ies din sensul giratoriu spre Șcheia. A doua oară nu vor mai folosi breteaua, vor intra în banda 1 a sensului giratoriu aglomerând sensul giratoriu și intrând în conflictul expus la punctul 1”, a adăugat acesta.

El mai spune că sensul giratoriu clasic provoacă nenumărate conflicte din cauza lipsei de norme care să reglementeze circulația în sensul giratoriu și crede că în acest caz, unde benzile 1 după ieșirea din sensul giratoriu sunt destinate pentru dreapta,„va ieși o nebunie”.

Potrivit lui Daniel Fădur, dacă se închide actuala ieșire de la Selgros spre Suceava și se construiește o ieșire prin drumul din/spre turnul de parașutism, se rezolvă conflictul de la punctul 1, se mărește gradul de siguranță și fluiditate în acest punct, dar rămân în continuare celelalte probleme.

„Pentru creșterea gradului de siguranță și fluiditate în acest nod, recomand soluția Smart Giratoriu© care, deși este mai puțin estetică, datorită faptului că drumul de la Șcheia, strada Traian Vuia și drumul fără nume (spre/dinspre turnul de parașutism) sunt la baza de sud a circumferinței sensului giratoriu. Din păcate nu se pot face prea mari schimbări, însă această soluție este soluția care va asigura maximul de fluiditate în acest nod de trafic, cu cele mai puține conflicte, deci tranzitarea acestui nod se va face în siguranță”, arată expertul.

Daniel Fădur spune că, din păcate, România nu știe ce este sensul giratoriu și că nici mai marii Poliției Române, nici profesori doctori ingineri care predau la facultățile de construcții de drumuri, nici arhitecții și nici inginerii constructori de drumuri.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că un nou sens giratoriu va fi înființat în municipiul Suceava în zona Selgros.

Noul sens giratoriu va fi amplasat imediat după pasajul de cale ferată din zona Ițcani și va fi finanțat de Selgros.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version