Flutur a inspectat lucrările pe drumul județean Mălini-Borca: Sunt lucrări ample care vor pune în valoare zona turistică a Măliniului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat șantierul drumului județean DJ 209 B, Mălini-Iesle-Borca, o investiție de 25 de milioane de euro făcută de Consiliul Județean Suceava și care ar urma să fie dat în folosință anul viitor.

„Sunt lucrări ample în zona de munte. Sunt peste 15 kilometri de ziduri de sprijin, șanțuri periate, sunt câteva sute de piloni bătuți la adâncime de 15 metri pentru a stabiliza terenul. Sunt în lucru 61 de podețe și 11 poduri. Acest drum cu lățimea de 8 metri face legătura între Valea Moldovei din județul Suceava, trece pe la Crucea Talienilor și coboară spre Borca, coada Lacului Bicaz, o zonă turistică excepțională”, a spus Flutur.

El a arătat că practic, modernizarea acestui drum județean este o investiție de deschidere a zonei turistice a Măliniului, a legăturii dintre Suceava și județul Neamț.

„Cred că toată zona turistică a Măliniului va cunoaște o dezvoltare extraordinară datorită acestui drum”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a mai arătat că CJ Suceava are câteva investiții strategice în perioada următoare între care a evidențiat drumul care leagă județul Suceava de județul Harghita prin Bilbor sau drumul care leagă zona Dornelor, Coșna-Grădinița de Ilva Mare, investiții care au ca scop dezvoltarea turistică.

Gheorghe Flutur și-a exprimat speranța ca anul viitor drumul Mălini-Borca va fi finalizat pentru pentru a se putea pune în valoare „Măliniul lui Labiș” pe care îl consideră o perlă turistică.


Intră acum și în grupul de