Sfântul Antimis al Paraclisului Mănăstrii Podu Coșnei nu a fost distrus de flăcări. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților face apel la donații pentu refacerea bisericii


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a făcut un apel la donații pentru refacerea bisericii mistuite de flăcări la Mănăstirea Podu Coșnei arătând că în mod minunat Sfântul Antimis nu a fost distrus de flăcări.

„Paraclisul Mănăstirii Podu Coșnei a fost mistuit de un incendiu, în zorii zilei de 28 mai 2023. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul credincioșilor, nădăjduim că această biserică va renaște, mai ales că, în mod minunat, Sfântul Antimis nu a fost distrus de flăcări.

Cei care doresc să sprijine financiar refacerea bisericii, o pot face printr-o donație în contul mănăstirii:

BENEFICIAR:

Manastirea Podu Cosnei

SWIFT:

RNCBROBUXXX

IBAN:

RO83 RNCB 0236 0227 0720 0001”, se arată în mesajul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Antimisul este o năframă pătrată de in sau de mătase, având întipărită pe el icoana punerii în mormânt a Domnului. El este sfinţit de episcopul locului cu Sfântul şi Marele Mir şi are în cusătura sa părticele de sfinte moaşte, deoarece în primele veacuri creştine Bisericile se ridicau pe mormintele martirilor şi este aşezat întotdeauna pe Sfânta Masă din Sfântul Altar. În colţuri sunt pictaţi cei patru evanghelişti.

Antimisul prezintă o importanţă deosebită deoarece pe el se face sfinţirea Darurilor şi fără el nu se poate săvârşi Sfânta Liturghie.


Intră acum și în grupul de