Șeful ATOP Suceava spune că șoferii ucraineni nu plătesc nicio amendă pentru contravențiile din trafic din cauza lipsei unui acord bilateral


Intră acum și în grupul de

Președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava, consilierul județean Tudor Plăcintă, a declarat, miercuri, în plenul Consiliului Județean Suceava, că indisciplina în trafic a șoferilor ucraineni este sancționată degeaba pentru că aceștia nu plătesc amenzile întrucât nu există un acord bilateral.

„În ceea ce privește indisciplina în trafic. Nu toți șoferii care intră în România sunt foarte disciplinați. O știm cu toții. Am primit la ATOP câteva sesizări pe chestiunea asta. O problemă care trebuie rezolvată urgent este cea a modalității de transmitere a proceselor verbale de contravenție. Atunci când e vorba de infracțiuni lucrurile sunt clare. Sancțiunea există, se poate indisponibiliza mijlocul de transport, dar la contravenții, din cauză că România nu are un acord cu Ucraina, se dau amenzi degeaba pentru că nu se transmit mai departe. Poți să dai contravenții câte vrea cetățeanul ucrainean pe teritoriul României că nu le plătește niciodată, neavând un acord cu o bază de date comună”, a spus Tudor Plăcintă.

El a precizat că aceasta este o problemă deosebită pe care a discutat-o în ATOP și cei de la IPJ Suceava au spus că o transmit mai departe și să vadă ce se poate face pe chestiunea asta.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus pe această temă că ar trebui sesizate Ministerul de Interne și Ministerul de Externe privind aceste probleme legate de disciplina în trafic și modul de soluționare.


Intră acum și în grupul de