Flutur: Drumul spre Vama Siret e covată din cauza miilor de TIR-uri. Județul Suceava suferă și mă îngrijorează că nu s-a început lărgirea și întărirea acostamentelor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, în plenul Consiliului Județean Suceava că scutirea de la plata rovignetei pentru șoferii de TIR-uri sau autocisterne este din solidaritate cu Ucraina, dar că această solidaritate trebuie să o aibă și Guvernul cu județul Suceava unde drumurile se distrug.

„Solidaritatea asta trebuie să o cunoască și Guvernul de la București atunci când drumul spre vamă e covată din cauza miilor de TIR-uri și să ne dea ceva bani. Eu am și aici o mare supărare. Sunt dați 130 de milioane de lei prin Memorandum încă de anul trecut pentru modernizarea drumului de la Vicovu de Sus spre Suceava și să se modernizeze la Vama Siret. Nu s-a mișcat nimic până în momentul de față. Memorandumurile sunt aprobate”, a spus Flutur.

El a arătat că județul Suceava suferă pe drumuri naționale din cauza numeroaselor TIR-uri care circulă, dar care mai intră și pe drumul județean de la Bălcăuți-Calafindești spre Dărmănești pe care îl distrug.

„Atunci când cerem niște bani de la centru pentru reparat niște drumuri trebuie să înțeleagă de ce să dea mai mult pentru că vara, pe căldură de 25 de grade, sunt câte o mie de TIR-uri în frontieră care înseamnă că, până la urmă, uzează drumul nostru. Noi trebuie să ne apărăm interesul județului Suceava”, a spus președintele Flutur.

El consideră că trebuie să țină cont și cei de la București atunci când dau bani direcțiilor regionale și să nu le considere cadouri sau că se dau fonduri pe prietenii, ci că sunt necesare pentru zonele cu trafic foarte aglomerat.

„Pe mine mă îngrijorează deteriorarea drumului către graniță și faptul că nu au început lărgirea și întărirea acostamentelor. Se lasă drumul pe malul șanțului pentru că au stat sute de TIR-uri la coadă pe vreme foarte călduroasă și drumul nu e consolidat să reziste la așa ceva. Noroc că l-am asfaltat, la insistența noastră, acum vreo patru ani, dar cred că demersul nostru este să se aloce bani la direcția regională și să vină aici să modernizeze drumul că cel mai mare trafic pe la Siret este”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de