Acțiunea pregătită de structurile MAI în centrul Sucevei s-a bucurat de succes: Peste o mie de copii au participat la acțiuni organizate pentru sărbătorirea Zilei de 1 Iunie


Intră acum și în grupul de

Peste 1000 de copii au participat la acțiuni organizate pentru sărbătorirea Zilei de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului în județul Suceava. Polițiști, jandarmi și salvatori de la ISU și SMURD, polițiști de frontieră, specialiști Agenției Naționale Antidrog (ANA) și Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (INCDTP) au fost alături de cei mici într-o zi specială.

Acțiunile au fost organizate sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Suceava și au avut loc pe esplanada din fața Casei de Cultură din municipiul Suceava. Copiii au avut parte de expoziții de tehnică de intervenție și autospeciale de serviciu, jocuri interactive și sfaturi preventive oferite de reprezentanții structurilor MAI.

Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava a mobilizat 8 autospeciale din toate structurile de intervenție pentru a fi prezente la eveniment. Polițiștii din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, polițiștii rutieri cu motocicletele și autospecialele de mare viteză, polițiștii criminaliști cu laboratorul criminalistic mobil, polițiștii de la Protecția Animalelor și Siguranță Școlară, precum și polițiștii de proximitate și cei din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au interacționat direct cu cei mici.

Luptătorii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale au prezentat procedee de imobilizare și de autoapărare, sub sloganul „Fii inteligent, nu violent”. Copiii au avut ocazia să participe la activități și să afle cum să evite să devină victime ale unor fapte violente și cum să adopte un comportament preventiv.

Pe lângă aceste activități, au fost organizate ateliere de lucru pentru educație rutieră și siguranță în mediul online, în cadrul campaniei „Eroii Internetului”. Copiii au primit cărți, reviste și broșuri informative și au avut oportunitatea să exploreze autospecialele cu semnale acustice și luminoase.

Polițiștii au avut discuții interactive cu cei mici, abordând teme precum siguranța rutieră, siguranța în mediul școlar și siguranța lor atunci când se află singuri acasă.

În parteneriat cu Asociația EUROACTIV și Liceul cu Program Sportiv Suceava, a fost organizată Cupa Bucurie prin Mișcare la Fotbal, o competiție la care s-au înscris și copii din centrele de plasament și sistemul de protecție a copilului.

Activități preventive și ateliere de lucru au avut loc și în localitatea Mitocu Dragomirnei, unde s-a desfășurat Cupa Prieteniei, sub coordonarea primăriei din zonă.

Un mesaj important transmis de organizatori către sărbătoriți a fost acela că polițiștii și specialiștii din domeniul securității sunt prietenii și aliații lor. Prin urmare, respectând sfaturile și regulile promovate de aceștia, copiii pot contribui la propria siguranță și pot contribui la construirea unei societăți mai bune.

Evenimentele au fost pline de energie și au bucurat atât participanții, cât și organizatorii. Scopul lor a fost promovarea activității polițiștilor și familiarizarea copiilor cu specificul muncii din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne.


Intră acum și în grupul de