Acțiuni ale Centrului Antidrog Suceava de prevenire a consumului de droguri, alcool și tutun, promovând un stil de viață sănătos


Intră acum și în grupul de

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Suceava, din cadrul Agenției Naționale Antidrog, au desfășurat în perioada 31 mai – 5 iunie o serie de activități de informare și prevenire a consumului de droguri în comunitate. Aceste acțiuni au fost organizate cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, Zilei Internaționale a Copilului și Sărbătorii Rusaliilor Ortodoxe și au avut ca beneficiari peste 500 de persoane, inclusiv copii, tineri, părinți și cadre didactice.

Activitățile preventive s-au desfășurat în principal în zonele recreaționale aglomerate din municipiul reședință de județ, cum ar fi esplanada, Parcul central și Cetatea de Scaun, unde au fost organizate puncte de informare și ateliere antidrog. Standul tematic special amenajat de echipa CPECA Suceava și Voluntarii Antidrog a fost primit cu entuziasm de către vizitatori de toate vârstele. Programul pregătit a inclus experimentarea ochelarilor didactici care simulează percepția vizual-cromatică în cazul consumului de alcool și droguri, precum și un concurs ad-hoc de Quiz Q&A cu mesaje de prevenire a consumului de droguri, alcool și tutun, promovând un stil de viață sănătos. De asemenea, au fost acordate premii pentru cei merituoși, cum ar fi rucsacuri, recipiente pentru hidratare și lanterne de drumeție, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava.

De asemenea, persoanele prezente în zonele teraselor, localurilor și a diverse unități de alimentație publică au beneficiat de recomandări privind consumul responsabil de alcool și substanțe psihoactive.

Asigurarea unui climat de siguranță publică pe durata evenimentelor social-culturale și religioase din această minivacanță a fost posibilă prin efortul comun al reprezentanților autorităților locale, care au participat la ședințe de informare și instruire privind gestionarea eficientă a situațiilor constatate, în scopul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri.


Intră acum și în grupul de