Frontierist ranit, dupa ce a fost tarat de jeep-ul unui contrabandist (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un număr de 20 focuri de avertisment au tras frontieriştii sireteni, asupra pneurilor a două autoturisme şi asupra unui contrabandist care a încercat să fugă, aceasta fiind rănit uşor la nivelul umărului. În timp ce încerca să oprească autoturismele, un poliţist a fost agăţat şi târât aproximativ 6 metri de una dintre maşinile contrabandiştilor.

Totul s-a întâmplat joi seară, în jurul orelor 20.00, când poliţiştii de frontieră de pe autospeciala cu termoviziune din cadrul S.P.F. Siret au observat, în apropierea frontierei româno-ucrainene, un grup de persoane care, după ce a abandonat mai multe colete voluminoase la aproximativ 500-600 m de linia de demarcaţie dintre cele două state, s-a retras pe teritoriul ţării vecine.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch-Seriţan, un echipaj operativ s-a deplasat la fata locului, iar în urma cercetării zonei, au fost observate, pe malul pârâului „Rusului”, în apropierea localităţii Frătăuţii Noi, mai multe colete, ambalate în folie de culoare neagră, ce conţineau ţigări.

„Poliţiştii de frontieră au supravegheat zona până dimineaţă, când în jurul orei 07.40, au fost observate două autoturisme de teren care s-au apropiat de coletele abandonate, moment în care s-a acţionat pentru reţinerea şi identificarea persoanelor aflate în autoturisme. Deoarece ambele autoturisme au demarat în trombă, au fost executate mai multe focuri de armă, în plan vertical şi pe direcţia pneurilor. Şoferul unuia dintre autoturisme a pierdut controlul volanului şi s-a oprit în pârâul „Rusului”. Ocupanţii maşinii, un cetăţean român şi un ucrainean, au încercat să fugă de la locul faptei, moment în care s-a uzat din nou de focuri de armă, reuşindu-se reţinerea acestora, unul dintre cei doi fiind rănit în umăr”, a precizat cms.Poroch.

Acesta a mai adăugat că, în acelaşi timp în încercarea de a opri cel de-al doilea autoturism, unul dintre poliţiştii de frontieră a fost agăţat şi târât aproximativ 6 m. Şoferul maşinii a refuzat să oprească, reuşind să fugă de la locul faptei.

Poliţiştii de frontieră au solicitat ambulanţa, bărbatul împuşcat în umăr şi poliţistul de frontieră rănit fiind transportaţi la Spitalul Municipal Rădăuţi, pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent starea acestora fiind stabilă din punct de vedere medical.

În urma verificării zonei în care au fost depistate cele doua maşini, frontieriştii sireteni au descoperit 70 colete care conţineau aproximativ 35.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

„Cercetările continuă la faţa locului, luându-se măsuri de închidere a mai multor direcţii, în scopul identificării celuilalt autoturism şi a persoanelor implicate”, a subliniat cms.Poroh.

Pentru românul şi ucraineanul reţinuţi, poliţiştii de frontiera au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, acte ce urmează să fie prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de