IPS Calinic spune că lucrarea misionară în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților dă roade și se observă scăderea numărului de persoane care trec la alte credințe


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, care de când a preluat această responsabilitate a acționat pentru a stopa fenomenul trecerii persoanelor la alte credințe arată că au apărut semne pozitive ale acestor eforturi, cu un număr tot mai mic de persoane care aleg să părăsească credința ortodoxă.

Într-un răspuns la o întrebare adresată Arhiepiscopului, acesta a subliniat că lucrarea misionară a preoților din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților este una dintre cele mai performante la nivel de eparhie, iar cu toate că roadele acestui efort poate nu sunt încă foarte vizibile, se constată o îmbunătățire considerabilă a situației generale.

Unul dintre obiectivele Arhiepiscopului a fost ca preoții să locuiască în parohie, conform jurământului făcut la hirotonia întru preot. Chiar dacă nu toți preoții au reușit să se stabilească permanent în parohiile lor, situația s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii trei ani. Arhiepiscopia speră că, începând cu anul viitor, numărul „navetiștilor” să fie redus la minimum.

„La nivel de eparhie lucrarea misionară a preoților este, cred, una dintre cele mai performante, deși roadele poate nu sunt foarte vizibile încă, chiar dacă unii preoți încă nu au reușit să locuiască zi de zi în parohie. Oricum, și din acest punct de vedere situația s-a îmbunătățit considerabil. Nădăjduim ca începând cu anul viitor numărul „navetiștilor” să fie cât mai mic”, a arătat IPS Calinic.

Aceste eforturi de consolidare a prezenței preoților în parohii sunt deosebit de importante în sate, unde fenomenul de trecere la alte credințe a luat proporții semnificative în ultimele două decenii. Astfel, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților își propune să întărească legătura dintre preoți și comunitățile lor, având în vedere hotărârile date de către Sfântul Sinod.

Arhiepiscopul a transmis aprecieri și mulțumiri credincioșilor pentru susținerea și încrederea acordată, subliniind că eforturile întreprinse au scopul de a consolida credința ortodoxă și de a răspândi învățăturile religioase într-un mod eficient și semnificativ în comunitatea locală.

Cu ajutorul divin și datorită implicării tuturor, se speră că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va continua să obțină rezultate pozitive în lucrarea sa misionară și să ofere un exemplu de credință și tradiție ortodoxă în comunitatea locală și în întreaga eparhie.


Intră acum și în grupul de