Măsuri stabilite de CJSU Suceava pentru administrarea apei la parametri optimi în rețeaua de apă din Forăști: Vor fi decolmatate trei puțuri și va fi construit unul nou pentru asigurarea unui debit normal


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat, joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava pe fondul sesizărilor venite din partea unor cetățeni ai comunei Forăști, cu privire la unele disfuncționalități ale rețelei de alimentare cu apă.

În urma discuțiilor și a analizei efectuate în ședință a rezultat faptul că o parte dintre consumatorii racordați la rețeaua în cauză, nu au asigurată administrarea în permanență a apei, existând și situații în care parametrii funcționali de debit și de presiune au valori foarte reduse.

Aceste situații au apărut, cu precădere, după data de 30 mai a.c., având la bază și un consum foarte ridicat de apă în timpul zilei, generat de instalațiile de irigare existente în gospodăriile cetățenilor.

În cadrul ședinței, au fost analizate propunerile primarului comunei Forăști și ale instituțiilor participante și s-a stabilit decolmatarea celor trei puțuri de captare a apei, existente la nivelul comunei Forăști, în vederea asigurării unor debite mărite, dar și suplimentarea echipamentelor și dispozitivelor de pompare a apei către rezervoarele de stocare.

De asemenea, primarul comunei Forăști a precizat că intenționează realizarea unui nou puț de captare a apei de mare adâncime (70 de metri), care să suplimenteze debitele de apă existente.

La finalul ședinței, prefectul județului Suceava a solicitat reprezentanților instituțiilor participante să asigure implementarea, controlul, monitorizarea și acordarea de asistență tehnică de specialitate, conform competențelor, astfel încât, la nivelul comunității, să fie asigurată administrarea apei la parametri optimi, în ceea ce privește calitatea, cantitatea, continuitatea etc.

La ședință au fost prezenți prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, șeful ISU – colonel Costică Ghiață, vicepreședintele Consiliului Județean, Vasile Tofan (în calitate de președinte al Asociației Județene de Apă-Canal – AJAC), subprefecții Cristian Șologon și Florin Sinescu, reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, ai Gărzii de Mediu, ai Agenției pentru Protecția Mediului, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Județene pentru Agricultură, ai Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, la ședință a fost invitat, în calitate de consultant, și primarul comunei Forăști – Avrămia Brăduț.


Intră acum și în grupul de