O hală de producție brichete și patru tone de brichete au ars într-un incendiu la Bilca


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Bilca și Gălănești, au intervenit, vineri dimineața, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un operator economic cu profil de prelucrare a lemnului, din comuna Bilca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, mr. dr. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardea hala de producție brichete, cu pericol de propagare a flăcărilor la o clădire de birouri, aflată în imediata apropiere.

În flăcări au ars hala de producție, construită pe schelet metalic, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 225 mp, și circa patru tone de brichete, depozitate în interior.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, care a generat autoaprinderea pulberilor din lemn și a rumegușului.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat clădirea de birouri, cu bunurile aferente, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de