IPS Calinic îndeamnă la rugăciune în fața acțiunilor de confiscare a bisericilor românești susținute de autoritățile ucrainene


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, își afirmă neputința în ceea ce privește problematica preluării bisericilor românești din zona Cernăuților de către schismaticii lui Dumenko, susținuți de autoritățile locale și centrale din Ucraina.

IPS Calinic a fost întrebat despre poziția Bisericii Ortodoe Române în general și a Înaltpreasfinției sale în special față de acapararea bisericilor românești din zona Cernăuților de către schismaticii lui Dumenko susținuți de autoritățile locale și centrale.

Înaltul ierarh a arătat că nu are nicio putere în legătură cu această situație și  își exprimă încrederea că puterea rugăciunii poate mai poate schimba ceva.

„Din păcate, personal nu am nicio putere să schimb sau să influențez în bine situația politică din Ucraina. Într-o atare neputință, rugăciunea rămâne singura care mai poate schimba ceva. Dumnezeu să fie cu noi!”, a transmis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de