Casa lui Ciprian Porumbescu va fi pusa in valoare de un proiect de aproximativ 6 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Drumul judeţean care face legătura între şoseaua europeană E 576 şi Casa Memorială “Ciprian Porumbescu” din localitatea suceveană Stupca va fi modernizat pe o lungime de aproximativ 8 kilometri, toată investiţia costând aproximativ şase milioane de euro, ea făcând parte dintr-un proiect cu finanţare europeană.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (PDL), a anunţat, duminică, printr-un comunicat de presă adresat redacţiilor din Suceava, că reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului au comunicat în scris aprobarea finanţării celui de-al şaptelea mare proiect pe fonduri europene, privind modernizarea DJ 178, Ilișești – Ciprian Porumbescu.

Pentru această lucrare s-au alocat 6 milioane de euro şi presupune modernizarea pe o lungime de opt kilometri a acestui drum ce va determina ca localitatea Stupca să devină ceea ce merită demult, un punct turistic important în circuit deschis, al judeţului Suceava.

Flutur menţionează că în aceste condiţii, în judeţul Suceava sunt finanţate şapte drumuri, o lungime de peste 100 kilometri, în valoare de circa 40 milioane euro la care se adaugă drumul judeţean de pe Valea Soloneţului, modernizat prin Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene – pe o lungime 20 km, pentru care s-au alocat 3, 5 milioane de euro precum şi două drumuri finanţate prin Programe Transfrontaliere, însemnând două milioane de euro pentru o lungime de cinci kilometri, în zonele Moldova Suliţa – Izvoarele Sucevei şi Frătăuţii Noi-Climăuţi.

Preşedintele CJ Suceava arată că programele europene accesate în judeţul Suceava la capitolul drumuri înseamnă modernizarea a 128 km de drumuri judeţene şi o finanţare de 42 milioane de euro.

„ Anul acesta sperăm să mai alocăm cel puţin 50 milioane de euro pentru infrastructura rutieră judeţeană şi locală, la care se adaugă ruta ocolitoare a Sucevei, pentru care s-au primit 10 milioane de euro”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de