Două autoutilitare oprite în Vicovu de Sus pentru transport ilegal de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Două autoutilitare au fost oprite pentru control în cadrul unei operațiuni desfășurate de polițiști în data de 12 iunie 2023. Cele două vehicule, conduse de bărbați din comuna Putna, transportau ilegal material lemnos pe raza localității.

La ora 10:10, o patrulă a Poliției Orașului Vicovu de Sus a oprit prima autoutilitară pentru control. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 31 de ani, nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat. În acest sens, polițiștii au solicitat asistența specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au determinat că bărbatul transporta o cantitate de 3,45 metri cubi de buștean gater de esență molid.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii 171/2010, conducătorul auto în cauză a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 1.759,5 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

La ora 12:40, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus a oprit a doua autoutilitară pentru control. Șoferul, în vârstă de 53 de ani, nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat. Specialiștii silvici, solicitați de polițiști pentru inventariere, au constatat că bărbatul transporta o cantitate de 3,66 metri cubi de resturi lemn de esență molid.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos, evaluat la 413,58 lei, a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Poliția Orașului Vicovu de Sus continuă să desfășoare acțiuni de prevenire și combatere a tăierilor ilegale de arbori și transportului ilegal de material lemnos, în strânsă colaborare cu autoritățile competente din domeniul silvic. Astfel de acțiuni au ca scop protejarea resurselor naturale și sancționarea persoanelor care încalcă legislația în vigoare în acest domeniu.


Intră acum și în grupul de