Amendă de 50.000 de lei și suspendarea activității la o carieră de piatră din zona municipiului Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

În urma unei sesizări primite la Garda de Mediu Suceava cu privire la nerespectarea legislației de mediu în activitatea desfășurată la o carieră de piatră din zona municipiului Vatra Dornei, comisari din cadrul G.N.M.- C.J. Suceava au efectuat un control în vederea protecției mediului la cariera în cauză. În urma verificărilor, s-a constatat că societatea care desfășura activitatea de extracție a pietrei pentru construcții și a pietrei calcaroase nu deținea autorizație de mediu.

În urma acestor constatări, societatea respectivă a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 50.000 lei, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului. De asemenea, s-a aplicat o sancțiune complementară constând în suspendarea activității de extracție a pietrei pentru construcții și a pietrei calcaroase, conform prevederilor Ordonanței de Guvern nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.

În urma acestui control, au fost stabilite măsuri cu termene de realizare pentru a asigura conformitatea activității cu prevederile legale în vigoare și pentru a se încadra în legalitate.

Autoritățile continuă să monitorizeze astfel de activități și să ia măsuri în conformitate cu legea pentru a preveni impactul negativ asupra mediului.


Intră acum și în grupul de