Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava și-a premiat elevii ce au obținut rezultate remarcabile. La Gala Olimpicilor Ștefaniști au fost premiați 95 de elevi


Intră acum și în grupul de

Festivitatea de încheiere a celui de-al 163-lea an școlar la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a debutat cu Gala Olimpicilor Ștefaniști, ediția 2023, în cadrul căreia cei 95 de elevi participanți la cel puțin un concurs național/internațional avizat de ministerul de resort au primit Diploma de Excelență a instituției, cărți și premii cu sume modeste și multe aplauze oferite generos de distinsa asistență.

Conducerea colegiului a mulțumit în numele elevilor tradiționalului sponsor al galei, S.C.  Tehnoworld Fălticeni.

La ceas de bilanț parțial, directorul a transmis elevilor și părinților  mesajul cancelariei de regret și scuze pentru inerente disfuncții provocate şi de neplanificatele „vacanțe”.

Directorul colegiului, Dan Popescu, a subliniat că felicitările pentru finalizarea anului școlar cu rezultate remarcabile nu pot fi simple gesturi formale.  

„Relativitatea bilanţului este determinată obiectiv de viitoarele performanţe ale absolvenţilor noştri gimnazişti şi liceeni pe care le aşteptăm cu firesc optimism, deşi avem de apărat recorduri faimoase precum poziţia a III-a în clasamentul naţional obţinut la matematică de gimnaziştii ştefanişti la evaluarea naţională din anul 2022.  Provocare pentru viitorii absolvenţi este şi admiterea în număr mare a  bacalaureaţilor colegiului la universităţi de mare prestigiu ca de pildă Oxford, unde absolventul Ştefan  Domonco, începând cu această toamnă, va fi student”, a spus Dan Popescu.

Monitorizarea  rezultatelor  celor aproape două sute de elevi obţinute la diversitatea de concursuri şcolare a condus la acordarea titlului „Elevul anului şcolar 2022-2023” la doi competitori cu multiple disticţii la matematică, informatică, astronomie şi astrofizică: David Palaghianu, clasa a VIII-a şi Rareş Aurel Poinaru, clasa a IX-a, ambii recompensaţi şi cu cea mai înaltă distincţie a colegiului, Diploma şi Placheta de Onoare.

A urmat acordarea burselor „Profesor Gheorghe Marchitan”  pentru rezultatele la matematică obţinute în anul şcolar 2022-2023, acordate de doi elevi ai reputatului profesor, universitarii Marius Marchitan, USV Suceava şi   Cătălin Zara, UMass  Boston, membri ai Bordului grupului de iniţiativă. Bursierii sunt:   David Palaghianu, clasa a VIII-a, Rareş Aurel Poinaru, clasa a IX-a, Magda Iulia Popa, clasa a X-a,  Paul Burcă, clasa a XI-a,  Şerban Orza, clasa a XII-a şi Cristina-Maria Popa, clasa a XII-a.

Apoi s-au acordat bursele pentru succesele obţinute de tinerii fizicieni. Bursa „Profesor Marian Scheffel” acordată de doamna Carmen Scheffel şi de seniorul cancelariei colegiului, Costică Costan. Au fost desemnaţi: Tudor Amorăriţei, clasa a VII-a, Paul Burcă, clasa a XI-a şi   Cristina-Maria Popa, clasa a XII-a.

 Activitatea reprezentanţilor Consililui Elevilor afost apreciată de directorul adjunct al colegiului, Gabriel Hacman, prin câteva diplome „Titlu de Merit”, înmânate chiar de preşedintele consiliului, Duciuc Cosmin, clasa a XI-a. Festivitatea a continuat cu premierea elevilor performanţi de la nivelul fiecărei clase de către profesorii diriginţi celor, urmând ca toţi cei cu Premiul I să alcătuiască panoul anual al Liderilor Claselor din anul şcolar 2022-2023.  „Vacanţă profitabilă şi succes absolvenţilor la cele două examene naţionale. Tuturor, e bine să vă amintiţi cuvintele lui Friedrich Nietzsche: Trebuie să-ți dorești să fii puternic. Altfel, nu vei ajunge niciodată aşa!””, a concluzionat Dan Popescu.


Intră acum și în grupul de