Peste 11 milioane de lei, necesare pentru consolidarea a doi versanti din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că solicită sprijin Guvernului pentru obţinerea fondurilor necesare efectuării unor lucrări de stabilizare a doi versanţi din municipiu, lucrări de amploare ce prevăd instalarea unor chesoane şi drenuri.

Potrivit edilului-şef, pentru stoparea alunecării de teren din zona Mănăstirii Zamca, monument istoric, sunt necesare lucrări în valoare de 5,7 milioane de lei, iar pentru stoparea alunecării din zona Dealul Teodoreni, suma estimată este de 5,8 milioane de lei. Lungu a spus că pentru acest fel de lucrări s-a modificat modul de alocare a banilor, iar fondurile nu se mai acordă prin Administraţia Fondului de Mediu, ci prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, el a mai informat că de o lună s-a activat o alunecare de teren în zona Mirăuţi, în apropierea Bisericii „Sf. Gheorghe”, monument istoric, fără să fie puse în pericol,până în prezent, locuinţe din zonă. Lungu a arătat că în acest caz va fi făcut un studiu de fezabilitate şi un proiect pentru stabilizarea terenului.


Intră acum și în grupul de