Municipiul Suceava se împrumută cu 50 de milioane de lei pentru a finanța construirea parcării supraterane pe strada Ștefan Tomșa și pentru ruta alternativă Suceava-Botoșani


Intră acum și în grupul de

 Municipiul Suceava vrea să se împrumute cu suma de 50 de milioane de lei cu rambursarea sumei în termen de zece ani pentru a finanța parcarea supraterană de pe strada Ștefan Tomșa și pentru lucrările pentru tronsonul al treilea al rutei alternative Suceava-Botoșani, de la podul peste râul Suceava până la intersecția cu DN 29.

În acest sens, primarul Ion Lungu propune Consiliului Local să aprobe un proiect de hotărâre, subliniind că gradul de îndatorare al municipiului va fi de 14,17 la sută.

Din cei 50 de milioane de lei care vor fi împrumutați 25 de milioane de lei vor fi direcționați pentru parcarea supraterană etajată de pe strada Ștefan Tomșa, iar restul pentru ruta alternativă Suceava-Botoșani.

În raportul serviciului de specialitate se menționează că pentru a putea finaliza cele două obiective menționate, se propune inițierea procedurilor privind contractarea unui credit bancar în valoare de  50.000.000 lei, pe o perioadă de 10 ani .

Pentru a obține un cost total cât mai redus al împrumutului  este necesară o structură pe baza căreia să se obțină o ofertă cât mai bună de la potențialii finanțatori.

„Finanțarea rambursabilă formată din credit bancar pe o perioadă de 10 ani oferă autorității publice locale o mobilitate deosebită în structurarea finanțării”, se mai arată în document.


Intră acum și în grupul de