Razie în municipiul Suceava: Peste 100 de amenzi aplicate, zeci de permise suspendate și certificate de înmatriculare reținute


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni acţionează cu efective sporite pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale având în vedere evenimentele sociale, culturale și artistice desfășurate în această perioadă în contextul marcării Zilelor Sucevei 2023, precum şi fluxul sporit de persoane ce se înregistrează în locurile publice din municipiul Suceava.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în această perioadă, în afara polițiștilor din dispozitivele de ordine și siguranță publică, pe raza municipiului Suceava sunt prezenţi la datorie, zilnic peste 70 de poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Suceava și a secțiilor arondate, dar și din cadrul structurilor IPJ Suceava.

Tot în această perioadă, polițiștii rutieri sprijiniți de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică desfășoară acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de băuturi alcoolice și substanțe interzise.

Totodată, având în vedere faptul că în această perioadă sunt organizate activități cultural-artistice și religioase pentru marcarea unor evenimente sociale la care participă un număr mare de persoane, polițiștii desfășoară activități de prevenire a infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului.

De asemenea, echipaje suplimentare de poliție acționează pentru fluidizarea traficului.

Astfel, în data de 25.06.2023 Poliția Municipiului Suceava a organizat o razie în sistem integrat, fiind angrenate efective din cadrul structurilor subordonate respectiv Biroul Rutier și Secțiilor de Poliție Rurală Ipotești, Dărmănești, Adâncata și Șcheia, precum și din cadrul Serviciului Rutier.

Dispozitivul de acțiune cu efective mărite a fost constituit în perioada 24 – 25.06.2023 în intervalul orar 18.00-02.00 prin concentrarea forțelor angrenate în zona de responsabilitate a Poliției Municipiului Suceava în mediul urban, în principalele zone cu risc accidentogen, urmărindu-se prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea fluidizării traficului rutier; asigurarea unui sentiment de siguranță rutieră participanților la traficul rutier; constatarea de infracțiuni reglementate de Codul penal; constatarea de contravenții privind circulația pe drumurile publice sau constatarea de contravenții reglementate de legi speciale din domeniul circulației rutiere.

La acțiune au participat 34 de polițiști, din care 16 polițiști rutieri și 18 de ordine publică. În cadrul acțiunii au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de 67.400 lei.

De asemenea, au fost reținute 28 de permise de conducere, din care 3 pentru consum alcool, 14 pentru depășirea vitezei legale și 5 pentru alte abateri la regimul rutier. 

Totodată, polițiștii au dispus retragerea a 19 certificate de înmatriculare, dar și a 10 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În cadrul acțiunii desfășurate pe raza municipiului Suceava au fost verificate 389 de autovehicule, fiind testați cu aparatele drugtest/ etilotest 249 de șoferi.


Intră acum și în grupul de