„Marea Asfaltare” nu mai începe la 1 iulie. Ion Lungu: A fost un termen ipotetic. Acum se toarnă de probă modele de capace de canalizare ce vor fi schimbate la axul principal


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că lucrările de refacere a axului principal al municipiului Suceava nu încep la data de 1 iulie cum a anunțat, ci vor începe de luni, 3 iulie.

Întrebat dacă „Marea Asfaltare” începe de sâmbătă, 1 iulie, așa cum a fost anunțul inițial, primarul a spus că vor începe săptămâna viitoare.

„Nu are cum să înceapă sâmbătă, 1 iulie. Pe 3 iulie (va începe n.r.)”, a spus primarul.

Când i s-a amintit că a anunțat că va începe la 1 iulie, el a răspuns că a fost un termen „ipotetic”.

„A fost așa, ipotetic. Din data de 3, de luni ar trebui să înceapă marea asfaltare. Chiar și ieri am avut o discuție cu firma SUCT. Deja au început să toarne modele de capace să vadă cum se comportă. De luni au început să lucreze la niște capace care vin schimbate pe axul principal. Le-au turnat de probă să vadă cum se comportă. Am fost și eu și le-am văzut. Sper să facem o treabă bună”, a spus Ion Lungu.

Totodată, primarul a anunțat că tot în ceea ce privește asfaltări s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pe strada Ștefan Luchian în Burdujeni și pe strada Vasile Lupu în Ițcani.

În ședința CL de joi vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici pentru strada Dobrilă Eugen, o stradă foarte importantă din Burdujeni-Sat, a mai spus primarul care a menționat că investiția este de aproape un milion de euro și va avea termen de realizare șase luni.

„Este una din cele mai importante și aglomerate străzi din Burdujeni Sat”, a precizat Lungu care a recunoscut că s-a întârziat cu modernizarea acesteia din cauza lucrărilor complexe pentru canalizare care s-au încheiat anul trecut.


Intră acum și în grupul de