Bacalaureat Suceava 2023: Nicio medie de 10 și promovabilitate de 75,1 la sută înainte de soluționarea contestațiilor


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educației a publicat luni, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2023.

Potrivit datelor publicate, în județul Suceava niciun candidat nu a obținut media generală 10.

Cea mai mare medie în județul Suceava a fost 9,96 obținută de doi candidați, unul de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava și altul de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc la specializarea matematică informatică.

Un număr de 3757 candidați au fost declarați reușiți, procentul de promovcabilitate fiind de 75.1 la sută, în scădere față de anul 2022.

FOTO: Libertatea.ro

Procentul de promovabilitate al promoției curente este de 79,2 la sută.

Rata de promovare la filiera teoretica este de 87,7 la sută, în scădere față de anul trecut, când a fost de 88,8 la sută.

Rata de promovare la filiera tehnologică a fost de 52,2  la sută, în scădere față de anul 2022, când a fost de 56,9 la sută.

Rata de promovare la filiera vocațională este de 76,7 la sută, în scădere față de anul trecut, când a fost 83 la sută.

De menționat este că la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc promovabilitatea este de 100 la sută, toți cei 117 candidați promovând examenul maturității, media cea mai mică fiind 7,01.

Colegiile naționale „Ștefan cel Mare” și „Petru Rareș” din Suceava, înainte de soluționarea contestațiilor, au câte un candidat respins, iar la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți sunt doi candidați respinși.

La Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni nu au promovat examenul 6 candidați din totalul celor 235 de candidați prezenți la toate probele.

Tot șase candidați respinși au fost la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava.


Intră acum și în grupul de