Fost secretar de stat la Transporturi atenționează: Nou eșec răsunător pe Autostrada A7. A fost admisă o nouă contestație la execuția tronsonului trei al autostrăzii


Intră acum și în grupul de

Fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma, a atenționat, luni, că a fost admisă o contestație pentru tronsonul al treilea al Autostrăzii A 7.

„Nou eșec răsunător pe Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor CNSC a admis încă o contestație pe tronsonul 3. Este al treilea câștigător anunțat de CNAIR și invalidat în instanță în 2 ani”, a scris Horațiu Cosma pe pagina sa de socializare.

El amintește că licitația pentru primele trei tronsoane ale Autostrăzii A7 dintre Ploiești și Buzău a fost lansată în iunie 2021 și că pe primele două tronsoane lucrările au început în vara anului trecut, însă progresează extrem de lent având, după jumătate din termenul contractual, doar la circa 15% stadiu în teren.

„În tot acest timp, cel de-al treilea tronson ce ocolește Municipiul Buzău s-a împotmolit complet în mandatul lui Sorin Grindeanu”, a arătat fostul oficial al MT.

Potrivit lui Cosma în februarie 2022 Sorin Grindeanu a anunțat primul câștigător al licitației, dar că în aprilie 2022 CNSC, iar mai apoi, în iulie 2022, Curtea de Apel București CAB au desființat decizia companiei de drumuri.

Ulterior, în octombrie 2022 Ministerul Transporturilor anunță al doilea câștigător, dar că CNSC și, mai apoi CAB, anulează decizia.

În luna mai 2023 Sorin Grindeanu a anunțat cel de-al treilea câștigător, care a fost  contestat, iar CNSC a admis luni contestația.

„Ce credeți că urmează? Evident, al patrulea câștigător. Și alte luni pierdute. Și tot mai puține șanse să atragem banii europeni din PNRR pentru cel mai mare proiect de dezvoltare al Moldovei. Dar lui Grindeanu nu îi pasă. E fericit că a scăpat de rotativă. Se pregătește de concediu. Și românii? Ei rămân cu ambuteiajele pe drumurile patriei”, a concluzionat Horațiu Cosma.

Horațiu Cosma de la Asociația Pro Infrastructura a fost secretar de stat în mandatul de ministru al Transporturilor al lui Cătălin Drulă.


Intră acum și în grupul de