Cod portocaliu de vreme severă în zona de munte a județului Suceava și cod galben în restul județului


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, două avertizări de vreme severă pentru județul Suceava valabile de joi după amiaza până vineri dimineața.

Astfel, pentru zona de munte a județului Suceava a fost emisă o avertizare cod portocaliu valabilă de joi de la ora 14:00 până vineri la ora 2:00.

Meteorologii atenționează că în zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și în vestul Olteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp.

Pentru restul județului Suceava a fost emisă o avertizare cod galben valabilă de joi de la ora 12:00 până vineri la ora 10:00.

Conform ANM, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum și în vestul și nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Meteorologii notează că fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri în majoritatea zonelor, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, aria acestora se va restrânge către regiunile sudice.


Intră acum și în grupul de