Autoutilitara confiscata pentru contrabanda de combustibil


Intră acum și în grupul de

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au confiscat, joi dimineaţă, o autoutilitară a cărei valoare estimată este de 9.400 euro, deoarece avea confecţionat un rezervor de combustibil artizanal în care se afla cantitatea de 900 litri de motorină. Potrivit Lianei Barbu, purtător de cuvânt al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi , în jurul orei 2:00, la Biroul Vamal de Frontieră Siret pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru control vamal o autoutilitară ce venea din Ucraina. Autoutilitara înmaticulată în Belgia avea la volan un şofer de cetăţenie română.

În urma controlului amănunţit efectuat de inspectorii vamali, a fost descoperit alături de rezervorul standard de 80 litri, cu care era prevăzută maşina din construcţie, un rezervor suplimentar, confecţionat artizanal ce conţinea 900 litri de motorină. Legislaţia permite intrarea în ţară cu o cantitate suplimentară de 10 litri de combustibil, pe lângă combustibilul aflat în rezervorul standard.

Şoferul a declarat vameşilor că a trecut frontiera de stat a României în Ucraina, în data de 23.02.2011, în jurul orei 19, a alimentat acolo cu 900 litri de motorină, întorcându-se apoi în România.

Vameşii l-au sancţionat pe şofer cu amendă în valoare de 5.000 lei şi au reţinut pentru confiscare întreaga cantitate de motorină şi autoutilitara deoarece avea modificări structurale destinate trecerii frauduloase a frontierei de stat cu combustibil.


Intră acum și în grupul de