CJ Suceava a aprobat reinfiintarea postului de administrator public al judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, în şedinţa de joi, reînfiinţarea postului de administrator public al judeţului, funcţie care a fost deţinută până în vara anului 2009 de actualul eurodeputat PDL de Suceava, Petru Luhan, dar şi înfiinţarea unui corp de control care va avea în componenţă un inspector. Cele două funcţii urmează să fie ocupate în urma organizării de concursuri.

Potrivit şefului executivului judeţean, administratorul public se va ocupa în special de derularea proiectelor cu finanţare europeană, subliniind că 53 la sută din bugetul judeţului reprezintă fonduri europene, iar Corpul de control va organiza acţiuni „blitz” de verificare în toate instituţiile subordonate, menţionând că este mai bine să fie prevenite anumite situaţii şi nu să fie depistate în urma auditului.

„Trebuie exigenţă în orice întreprindem”, a spus Flutur care a menţionat că, în prezent, Curtea de Conturi a României verifică la CJ Suceava proiectele cu finanţare europeană. El a atras atenţia şi primarilor din judeţ să solicite sfaturi din partea organismelor competente şi în principal din partea specialiştilor CJ Suceava în ceea ce priveşte derularea proiectelor cu finanţare europeană. „Mai mult de jumătate din primării derulează proiecte europene. Nu vreau să avem rateuri, iar auditul european este extrem de pretenţios”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Tot în cadrul şedinţei de joi, CJ Suceava a aprobat demisia directorului executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Suceava, Florin Tărnăuceanu, după ce în urma auditării instituţiei au fost depistate mai multe nereguli privind achiziţiile publice. Preşedintele CJ Suceava, că rezultatul raportului de audit a fost transmis organelor în drept care să verifice dacă au fost comise ilegalităţi.

Tărnăuceanu a fost numit, până la finalizarea anchetelor, director adjunct al DGASPC, în timp de în locul său, CJ Suceava a aprobat numirea temporară a Magdalenei Isăilă, fost director al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Suceava. În locul lui Isăilă, la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a fost numit, temporar, Dănuţ Gheorghe Buzaş.

Totodată, CJ Suceava a aprobat demisia lui Vasile Ursachi, managerul Centrului Cultural Bucovina, care a cerut să fie eliberat din funcţie întrucât doreşte să obţină venituri mai mari, să-şi continue mai multe proiecte literare şi să aibă grijă de gospodăria părinţilor. În locul lui Ursachi, consilierii au desemnat, pe o perioadă de şase luni, pe Sever Dumitrache, fost director adjunct al Colegiului de Artă din Suceava.

Gheorghe Flutur a declarat că modificările din structurile de conducere ale instituţiilor subordonate CJ dovedesc că procesul de reorganizare este continuu. „Aici, la Consiliul Judeţean, nu totul este pe patru ani. Mai sunt ieşiri, mai sunt şi intrări. Să fiţi siguri că totul este pe bază de performanţă managerială”, a spus preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de