Ion Lungu, după ce a fost criticat în Consiliul Local pentru problemele de la ștrand: E de înțeles invidia opoziției pentru un proiect reușit


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în ședința Consiliului Local Suceava că proiectul Ștrandului Ițcani este un proiect reușit și că problemele legate de alunecarea persoanelor care ies din bazinele de înot a fost rezolvată.

Consiliul Local Suceava a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre pentru prelungirea programului la ștrand astfel încât acesta să fie deschis începând cu ora 9:00.

În cadrul discuțiilor, consilierul local PSD Dan Ioan Cușnir i-a cerut primarului să prezinte vinovații pentru problemele de la ștrand.

„Domnule primar, încă un proiect cu care ați vrut să vă împăunați de parcă ar fi fost un drum pe Lună și ați făcut Suceava de râs. Am ajuns la știrile naționale cu numărul de cetățeni, de tineri, de copii, accidentați din cauza faptului că pur și simplu nu sunteți în stare să faceți un proiect bun cap-coadă. După ce marea amenajare din Piața Mică a fost o rușine, nu puteau oamenii să intre în parcarea subterană și a trebuit să fie modificate barierele după care două luni a stat blocată ieșirea pentru că v-ați dat seama că trebuie instalat un post trafo, cealaltă mare realizare a actualei conduceri a Primăriei, ștrandul, a ajuns o rușine națională”, a spus Cușnir.

El s-a întrebat dacă sucevenii vor putea beneficia în acest mandat al primarului de un proiect care să fie realizat corect de la un capăt la altul.

Cușnir l-a întrebat pe primar ce măsuri a luat în cazul de la ștrand unde s-au produs accidente din cauza lunecușului.

„Ce măsuri ați luat? Cine a greșit? Proiectantul, constructorul? Cum s-a făcut recepția? Cine a decis ce tip de gresie să se cumpere? Cine a greșit, cum plătește? Nu putem lăsa lucrurile așa, domnule primar!”, a spus consilierul local.

În replică, primarul Ion Lungu i-a transmis lui Cușnir că a început campania electorală prea devreme. „Sigur că e de înțeles invidia opoziției pentru proiectele reușite ale municipalității. O spun cu toată sinceritatea: și proiectul pieței mici și proiectului ștrandului sunt proiecte reușite.  Nu sunt eu proiectantul. La ștrand s-a respectat întocmai proiectul. S-a pus acea gresie antiderapantă. Nu sunt specialist, dar mi-am dat și eu cu părerea ca unul care am fost pe acolo. Avem acel bazin cu apă sărată, ies oamenii de acolo și, probabil, mai ușor de alunecă pe gresie. Lucrurile s-au rezolvat între timp cu acea rășină care s-a pus. Dacă vor mai fi probleme, după terminarea sezonului, constructorul, pe cheltuiala lui va mai face niște îmbunătățiri să nu se mai alunece”, a spus Lungu.

Primarul a spus că a fost felicitat de suceveni pentru că e un ștrand frumos, cu apă încălzită, cu bazin cu apă sărată și că nu mai e nevoie ca sucevenii să meargă la Cacica.

„Nu suntem nici noi perfecți. Numai cine nu muncește, nu greșește. Așa cum stați dumneavoastră în tribună cum stați ca opoziție  cel mai ușor este să critici. Vom vedea când sunteți în teren. Eu zic că sunt două proiecte reușite și Piața George Enescu e una dintre cele mai moderne piețe din România și acest proiect al ștrandului.  (….) Dumneavoastră sunteți un politician vechi. Asta e arta în opoziție. Poate să fie un proiect 99 la sută bine, dumneavoastră luați 0.1 la sută care e rău și cu ăla mergeți în față. Care e rușinea națională? Eu spun cu toată responsabilitatea că proiectul ștrand e un proiect reușit”, a spus Ion Lungu.

În replică, Dan Ioan Cușnir a spus că oameni au ajuns la spital în urma acestui proiect despre care primarul susține că e reușit.


Intră acum și în grupul de